Charlie

Horváth Charlie
Charlie

A magyarországi hazalátogatások során Charlie és Tátrai Tibusz elkezdték a Tátrai Band létrehozását, amiből az egyik legsikeresebb és legszínvonalasabb rock, blues zenekar lett a 90-es évek elejére. 1993. Miközben a Tátrai Band-del dolgozott, egyre jobban érlelődött benne egy szólólemez gondolata. Rózsa Istvánnal való szerencsés találkozás alkalmával adódott egy lehetőség – szóló karrier, szóló album. Sokan támogatták az ötletet, sokan bukásnak vélték, hiszen ebben az időszakban kezdődött el a Tátrai Band karrierje is. Charlie mégis belevágott, mert úgy gondolta, az életben talán ez egy egyszer adódó lehetőség, amit nem szabad elszalasztani. Az album készítői sok tehetséges zenész közül lettek kiválasztva. Egy részét a régi barátok, zenésztársak, másik részét a Charlie által tisztelt neves zenészek alkották.

Első szólóalbuma Charlie címmel 1994 tavaszán került a boltokba. Az album arany, majd platinalemez lett, és a következő évi MAHASZ Aranyzsiráf szavazáson elnyerte az „Év albuma díjat”. 1994-ben néhány fesztiválkoncert után karácsony előtt két fantasztikus koncertet adott a Budapest Kongresszusi Központban. 1995 tavaszán jelent meg a „Mindenki valakié” c. második szólóalbum, mely már elővételben arany, a megjelenést követő két héten belül platinalemez lett. Természetesen ez az album is az év legjobb albuma lett és az eladási adatok alapján kiérdemelte az abszolút kategória díját a MAHASZ Aranyzsiráf gáláján.

1996 tavaszán látott napvilágot a ’95. december 28-án a B.S.-ben rögzített Charlie-koncert hanganyaga egy reprezentatív kiállítású dupla CD és kazetta formájában „Csak a zene van” címmel. Augusztus 17-én Charlie zenekarával a zsúfolásig telt Kisstadionban adott egy igazán forró hangulatú koncertet kb. 20.000 rajongó előtt. 1996 őszén jelent meg Charlie „Just Stay Who You Are” című angol nyelvű albuma. Az elkövetkező időszak lázas munkával telt. Charlie, Lerch Istvánnal, László Attilával nekilátott a következő szólóalbum munkálatainak. 1997-es év eleje igazi díjesőt hozott Charlie-nak. Állami kulturális kitüntetésként Liszt Díjat, a Mahasz 1996. évi szavazásán az „Év koncertje”, a Magyarországon élő külföldi diplomaták és üzletemberek szavazásán az „Év magyar előadója” díjat kapta. Március közepén jelent meg az új, „Annyi minden történt” c. album. A lemez megjelenését követően indult az országos turné, május 1-én a Tabánban pedig több mint 50.000 rajongó elott egy minden eddiginél nagyobb koncert következett. Ősszel készült el az év lemezszenzációja a „Találkozások” c. album, ahol Charlie a legjobb magyar előadók mellett olyan neves sztárokkal énekelt egy lemezen, mint Chaka Khan, Bobby Kimball, Al Di Meola, Mike Stern, Victor Bailey stb. 1998-ban Charlie képviselte országunkat az Eurovíziós Dalfesztiválon Birmingham-ban, a „Holnap már nem lesz szomorú” című dallal. Ez a dal felkerült Charlie ’98 októberében megjelent „Fűszer cseppenként” című új lemezére is. Egy arany-, két platina- és egy gyémántlemez, valamint számos felejthetetlen koncert és országos turné után 1999. november 5-én jelent meg Charlie legszebb dalait, valamint egy vadonatúj szerzeményt tartalmazó válogatás album „Greatest Hits” címmel.

2001-ben Charlie új zenei kirándulásra vállalkozott a „Jazz” című lemezével,amelyet a 2002-es Soul & Jazz, és a 2003-as „Funky Soul & Jazz” lemez követett,amelyek a korszellemmel ellentétesen nem a tömegízlést akarta kielégíteni, hanem egy igényes, a műfajt népszerűsítő kínálattal állt a közönség elé,amelyek szintén arany-lemezeket eredményeztek. A trilógia befejező részén Charlie fia, Ákos is közreműködött, valamint egy duett is hallható Király Lindával. A három lemez díszdobozban, sorszámozva is megjelent Trilógia címmel. 2003. december 29-én nagy sikerű lemezbemutató koncertet tartottak a Budapest Sportarénában, sztárvendégekkel Király Lindával, és Révész Sándorral. 2004-ben jelent meg a „Greatest Hits 2” válogatás, amelyre egy bónusz track is felkerült, amit Ákos írt apjának. 2004 végén került a boltokba az „Ami soul az soul” című könyv, amelyben Charlie élettörténetét, élményeit, kalandjait olvashatjuk.

Rendelhető műsorok:

  • 40 perces playback műsor
  • 60 perces kis élő előadás zongorakísérettel
  • 90 perces élő koncert – Charlie Band
  • 90 perces élő koncert – Tátrai Band